Nye bilder

Lunchroom i Høyanger?

Vi er to nederlendere som nettopp har startet samtaler med Høyanger kommune angående etablering av en lunchroom i sentrum.

Det skal være en slags kaffebar hvor man også kan kjøpe hjemmelaget bakverk og lunsjretter, som smørbrød, rundstykker, speilegg, supper o.s.v.

Flaskehals ved Vadheim

Ser at Høyanger Kommune har hatt møte med Statens vegvesen. Dei ynskjer strakstiltak på vegen aust for Bogstunnelen og til Vadheim. Dei seier at det må byggjast møteplassar.

Eg er einig i at det må skje noko raskt. Eg trur møteplassar blir for lite, når det kjem lange køar med bilar og langtransport.

Legetenesta sommaren 2011

Ser Høyanger Kommune har annonse i avisa idag om opningstidene på legekontora i kommunen. Dette er ei annonse som kommunen ikkje skal vere kry av. Legekontoret i Lavik held stengt store delar av sommaren. Det hadde vore enklare å skrive opp opningsdagane. Kommunen skriv at det vert noko reduserte opningstider. Dette er ein gjengangar kvar ferie. Legekontoret i Lavik blr alltid hardt ramma. Det er ikkje noko kjekt å bruke Legekontoret i Lavik som fastlege, du bør iallefall ikkje bli sjuk. Det viser seg også at dagane er kutta ned til halve dagar også. Ein som ville ha ein akutt-time onsdag fekk besjed om at den eine akutt-timen dei hadde var allereie oppbrukt.. Pasienten fekk ikkje plass og legen forlet kontoret klokka 12.. Dette kan ikkje vi i Lavik finne oss i. Kommunene må få til ei ordning slik at det kjem ein fastlege til Lavik som blir her ei tid og ikkje berre tek ein månad eller to. Fastlege med stasjonering i Lavik. Så slepp kommunen å betale dyre legar lønn, når dei set i bilen mellom Høyanger og Lavik.

Quiz - Test deg selv og dine venner

Meld deg inn i valsona for Høyanger

Firda inviterer og oppmodar alle politikarar og veljarar i Høyanger til å bli medlem av vår nye valsatsing for kommunevalet i 2011.

Det er oppretta ei valsone for kvar kommune i dekningsområdet vårt, og ei for fylkestinget.

Folkevekst i Høyanger

Skrivekurs

Sogn og Fjordane skrivelag inviterer med dette til kurs på Nordfjordeid laurdag 30. og sundag 31. oktober. Kursstad er Bryggen hotell på Nordfjordeid.

Vi har lagt opp til eit kurs der kvar og ein kan arbeide med eigne tekstar/skriveprosjekt, og legg opp til samlingar der vi les og diskuterar tekstar etter ynskje og behov. Kurset skal ha fokus på eiga skaping og produksjon, og er tenkt som eit inspirasjonskurs for vidare skrivearbeid. Som ein del av dette vil vi utfordre kursdeltakarane til å bidra med 5-minuttars innlegg om sin skrivekvardag, med stikkord som skaparglede, skriveglede, skrivevrede, skrivesperre, dørstokkmili, forfattarspiren inne i ein osv. osv. Vi vil oppfordre til at flest muleg deler litt av sine eigne skriveerfaringar. Dette vert sosialt og moro!

Til deg som var ung på 60 og 70 - tallet....

Du har kanskje oppdaget at tråden til dette innlegget nå er fjernet og dermed muligheten til å komme inn på min webside The Story of Radio Luxembourg

Du kan fortsatt komme inn uten å registrere deg fram til 1 mai , men deretter må du registrere deg for å kunne benytte websiden.

Steg for deg - Høyanger Kommune

Måndag 15. mars starta aksjonen “Steg for deg” i helse- og sosialtenesta i Høyanger. Friskverntiltak i regi av kvalitetskommuneprogrammet med økonomisk støtte frå KLP.
Omlag 50 personar gjekk fram på Dale i Høyanger i noko som likna eit 8. mars tog. Det einaste som mangla var bannera og slagord.
Sjå bilete her

Daleelva er fylt med kunst

Ta turen langs Daleelva og se kunsten fra naturen før den forsvinner!

Fine bilder i flott "bank".

Oppdaget plutselig en samlig bilder i en “bortgjemt” sone her inne på Origo. Det viste seg at det var søskenbarna Arvid Fimreite og Geirfinn Lysne som hadde opprettet den, og til min store forbauselse hadde jeg jo sett mange av bildene før.

Nydelige skatter av noen bilder ligger altså på denne sonen og de fortjener virkelig oppmerksomhet!

Kjend kunstnar stiller ut på Norevikane

Den kjende kunstnaren Venche Høvring frå Karmøy stiller komande helg ut ein del av sine maleri på ferieheimen på Norevikane . Venche er sterkt inspirert av den dramatiske vestlandsnaturen, og dett er lett å kjenne seg att i bileta.

Venche (f. 1958) har i mange år vore ein av dei mest respekterte kunstnarane på Haugalandet, og har hatt fleire separatutstillingar dei siste tiåra, og delteke på ei rekkje andre. Dessutan er bileta hennar innkjøpt av fleire kunstforeninger, kommunar, offentlege kontor og bankar på Vestlandet.

Jason frå Texas har funne sitt paradis i Høyanger

Jason Harden kjem frå Houston, Texas, men er denne sommaren å finne på Norevikane saman med resten av gjengen. Komande helg, laurdag 11. juli, inviterer han til ny jamsession på Terrassen.

Den eminente musikaren har imponert alle med sine vakre saksonfon-tonar ved Sognefjorden, ikkje minst under den forrige jammen, fredag 3. juli. Over 100 menneske frå fjern og nær fekk oppleve Jason live saman med mellom andre Cecilie Merkesvik, Bjørn “Konken” Randal, Kay Ole Aven Ullebø, Eva F. Grønvold, Erlend Nybø og andre musikkvener.

Gatebilfestival 2009

Bilar på rad og rekke

Hei godtfolk! Gatebilfestivalen er i gang og opplegget er heilt topp. Her får du sjå og oppleve mykje, samt muligheten for å storkose seg er absolutt til stades. Lenge har vi ønskt at eit slikt tilbud skal være tilgjengeleg for oss her i Sunnfjord og no er sjangsen der for å vise at vi vil og kan. Kven veit, kanskje klarar dei å stable arrangementet på beina neste år og.

Amerikansk feiring på Norevikane

Saksofonisten og basketspelaren Jason Harden frå Texas spelar saman med gode musikkvener på Norevikane komande fredag 3. juli. Laurdag 4. juli er det Høyanger/Årdal-trubaduren Ketil Norevik Thorbjørnsen som syter for stemninga.

Det er lagt opp til stor feiring av den amerikanske nasjonaldagen «4th of July» på Norevikane i helga. Amerikansk musikk, stor «barbecue» og leikar for borna på ettermiddagen laurdag.

Høyang Nytt?

Utruleg. “Nokon” lagar eit nettsamfunn for Høyanger (kommune(!!) – og greier å kalle det Høyang Nytt istadenfor det det sjølvasg SKAL heite: Høyangnytt, eller inkluderande Høyanger kommune-nytt. Får håpe at det ikkje seier noko om kvaliteten på innhaldet?
Eg minner om den flotte Pult Ost – som eg ville vegre meg litt mot. KAN eg ikkje, så MÅ eg snakke med nokon som kan….!

Første DJ-battle i Sogn og Fjordane komande fredag!

For første gang vert det skipa til discjockey-kamp i Sogn og Fjordane! Dette amerikanske fenomenet skal skje på Norevikane komande fredag.

Det er 80- og 90-talets mest kjende DJ i Sogn og Fjordane, Jan Erik Fredriksen, som skal kjempe om publikum sin gunst mot Robert «DJ Roberto» Sæbø. Dette unge platespelande talentet har den siste veka vore på treningsleir på Magaluf, medan Jan Erik har lagt seg i hardtrening på Norevikane.

Dronning Sonja på hemmeleg besøk i Høyanger

Sjølvaste dronning Sonja var i helga på hemmeleg besøk i Høyanger kommune. Laurdag morgon gjekk ho saman med ein livvakt over fjellet frå Norevikane til Ullebø i Vadheim.

Tekst og foto: Geir Bjarte Hjetland

Midtsommar-helg på Norevikane

Kommande helg er det åpning- og midtsommarfest-helg på Norevikane! Alle er hjarteleg velkomne til ei helg med mat, miljø og moro.

Restauranten åpnar fredag 19. juni klokka 14.00 – og i år som i fjor har alle matrettane fått navn oppkalla etter gamle, unge og gode Høyanger-heltar. Nytt av året er mellom anna Kaisi&Arnes Hjortekaker. Velsmakande a`la carte-mat basert på lokale råvarer.

Høyanger blir til Gøyanger laurdag 13. juni!

Vi er lei alt det negative fokuset på Høyanger det siste året, difor døyper vi Høyanger om til Gøyanger laurdag 13. Juni! Idrett og stor dansefest er stikkord for helga.

For mange her i fylket har Høyanger det siste året vore synonymt med alt frå Fundo-konkurs til arbeidsløyse og kvikksølvutslepp. No vil vi prøve å setje fokus på det som er positivt i staden vår; natur, idrett og full fest!

Høyanger-vokalist til Gøyanger

Ole Christian Norevik frå Høyanger, kjent frå TV2 sitt program “Sonen”, blir å finne som vokalist på scena under byfesten 13. juni!

Den unge Høyanger-guten har gjort karriere som nattvert på TV2 det siste året, og har tidlegare vore med på ulike kabaret-framsyningar med Helena Bremer frå Jølster.

Klarer Høyang å slå Brann? Røyst her!

Kor store store er sjansane for at IL Høyang klarer jobben med å slå SK Brann i 1. runde i cupen på Sletta 13. mai?

Røyst her

LO-konferanse på vakre Norevikane

Ungdomstillitsvalde frå heile landet var med då Industri-Energi inviterte til ungdomskonferanse på den vakre kurs og feriestaden på Norevikane.

Av: Geir Bjarte Hjetland

Høyanger

Følges av 110 medlemmer.
Origo Høyanger er en sone på Origo. Les mer
Annonse